Dziś: 25 Maj 2017    |    Imieniny: Grzegorz, Urban, Magda

Nagroda dla podopiecznej ŚDS w Mniowie

Czwartek 19 stycznia 2017 roku stał się dniem szczególnym dla Kingi Szcześniak – podopiecznej Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Mniowie. Uczestniczyła ona w „Świętokrzyskim Szkolnym Konkursie Kolęd, Pastorałek i Utworów Bożonarodzeniowych – CHOINEK BLASK”, organizowanym przez Ośrodek Szkolno – Wychowawczy nr 1 w Kielcach, którego jest absolwentką.

Podczas konkursu umiejętności wokalne i recytatorskie zaprezentowało ponad dwudziestu wykonawców, ale to Kinga zdobyła I miejsce. Zaśpiewała ona utwór „Kolęda dla nieobecnych”, którym oczarowała jury. To nie pierwszy występ artystyczny naszej uczestniczki. Swoje zdolności wokalne prezentowała również podczas Wieczoru Wigilijnego organizowanego przez Stowarzyszenie „Wszyscy Razem” w Zaborowicach oraz podczas Spotkania Opłatkowego ŚDS w Mniowie.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: