Dziś: 25 Kwiecień 2017    |    Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl

Wieczór kolędowy w Kidowie

W klimacie bożonarodzeniowej radości przebiegł wieczór 5 stycznia br. w Schronisku im. św. Jana Pawła II w Kidowie. Do placówki przybyły panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Kidowa wraz z p. Barbarą Przybylik - przewodniczącą Rady Miasta i Gminy Pilica.

Goście obdarowali mieszkańców własnymi wypiekami i owocami i zasiedli do wspólnego stołu. Wrażenie na podopiecznych zrobiły piękne, ludowe stroje członkiń Koła Gospodyń. Ale najwięcej radości było przy śpiewie kolęd, pastorałek i przyśpiewek ludowych. Podopieczni i opiekunowie byli bardzo zadowoleni z rozmów i wspólnego śpiewania. Na zakończenie mieszkańcy placówki podziękowali gościom za piękny wieczór i wyrazili chęć do kolejnych spotkań w podobnej atmosferze.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: