Dziś: 25 Maj 2017    |    Imieniny: Grzegorz, Urban, Magda

Piekoszów: Sylwestrowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych

W Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyło się spotkanie sylwestrowe dla osób niepełnosprawnych oraz ich rodzin i przyjaciół. Grupa liczyła 87 osób. Najpierw w kaplicy, o godz. 20.00, przed wystawionym Najświętszym Sakramentem, dziękowaliśmy Panu Bogu za upływający rok, przepraszaliśmy za wszystko co było w nim niewłaściwe i prosiliśmy o błogosławieństwo na rok 2017.

Po przejściu do sali balowej zatańczyliśmy poloneza pod kierunkiem wodzirejów p. Alicji i p. Zdzisława. Później był gorący posiłek, a po nim zabawy i tańce. Nowy rok przywitaliśmy Mszą Świętą. W miejsce fajerwerków posyłaliśmy w niebo pieśni uwielbienia dla Boga, Pana czasu i wieczności. Po Mszy Świętej, na przemian były tańce, posiłki i zabawy. Żegnaliśmy stary rok i witaliśmy nowy, a hitem zabawy był konkurs na najlepszą parę tancerzy. Zwycięzcy, Anna i Robert, zostali uhonorowani koronami Króla i Królowej balu, ale właściwie na identyczne wyróżnienie zasłużyły wszystkie pary biorące udział w tym konkursie, a nawet w całym balu.

Trochę zmęczeni, a równocześnie bardzo radośni i zadowoleni wracaliśmy do domów.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: