Dziś: 1 Marzec 2017    |    Imieniny: Antonina, Antoni, Albin

Zapraszamy na Orszak Trzech Króli w Kielcach

W Uroczystość Objawienia Pańskiego 6 stycznia br. tradycyjnie ulicami wielu miast w Polsce przejdą Orszaki Trzech Króli. Caritas Diecezji Kieleckiej jest współorganizotorem podobnego wydarzenia w Kielcach. Uroczystość rozpocznie się Mszą św. w Bazylice Katedralnej o godz. 13.00, której przewodniczyć będą biskupi Jan Piotrowski i Marian Florczyk. Następnie zgromadzimy się na placu Najświętszej Maryi Panny, gdzie przybędą Orszaki Kacpra, Melchiora i Baltazara, a może też inne, które zechcą oddać pokłon Nowonarodzonemu.  Po złozeniu darów przez Króli wspólnie będziemu śpiewać kolędy, składając w ten sposób cześć Jezusowi i dając świadectwo naszej wiary.

Święto Trzech Króli to także Światowy Dzień Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci. W tym roku naszą troską pragniemy ogarnąć dzieci z Tajlandii, które bardzo często żyją w ubóstwie i zapomnieniu stając się przedmiotem handlu. W czasie uroczystośći będziemy mogli poprzez modlitwę i ofiarę wesprzeć to dzieło misyjne.

Serdecznie zapraszamy do wspólnego świętowania dzieci i młodzież, starszych, rodziny, grupy parafialne i wszystkich ludzi dobrej woli.

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: