Dziś: 21 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Hipolit, Mateusz, Daria

Nagroda LAUROWA NIKE dla Caritas

Miło nam poinformować, że Caritas Diecezji Kieleckiej otrzymała LAUROWĄ NIKE. Jest to nagroda przyznana przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Kielcach za kreowanie zdrowego, sportowego trybu życia wśród mieszkańców Kielc. Statuetkę odebrał zastępca dyrektora ks. Krzysztof Banasik podczas Opłatkowego Spotkania Rodziny Sportowej w dniu 13 grudnia br. w Hali Widowiskowo- Sportowej przy ul. Żytniej w Kielcach. Jak podkreślił dyrektor MOSiR p. Wojciech Dębski, docenione zostały działania Caritas na rzecz promowania zdrowego stylu życia poprzez prowadzenie zajęć profilaktycznych i sportowych w świetlicach środowiskowych, organizację festynów oraz pomoc w realizacji imprez o charkterze rekreacyjnym takich jak Majówka Rowerowa, Rajd Pieszy "Kielce znane i nieznane" i Pielgrzymka Rowerowa na Święty Krzyż.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: