Dziś: 5 Grudzień 2019    |    Imieniny: Krystyna, Sabina, Norbert

Zapraszamy na Marsz Żonkila promujący ideę hospicyjną

Wiosenna aura pobudza przyrodę do życia,  także posadzone jesienią żonkile wyrastają z ziemi i zaczynają kwitnąć. Pora więc, aby zacząć wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei 2015/16. Dnia 12 kwietnia br. odbyła się już pierwsza zbiórka. Wolontariusze z VI L.O. im. J. Słowackiego w Kielcach kwestowali na ul. Sienkiewicza, placu Artystów oraz Rynku. Kwesta spotkała się z dużym odzewem ze strony mieszkańców Kielc – ogółem podczas zbiórki zebrano 1001,70 zł.

Oficjalne rozpocznie Pól Nadziei nastąpi 21 kwietnia br. (czwartek). O godz. 11.00  spod pomnika H. Sienkiewicza przy pl. Moniuszki w Kielcach ruszy Marsz Żonkila. Trasa będzie wiodła ulicą Sienkiewicza do pl. Artystów. Tam zaplanowano gry i zabawy dla dzieci z udziałem Koziołka Matołka z Pacanowa oraz wolontariuszy. Serdecznie zapraszamy szkoły i przedszkola, dzieci i młodzież, całe rodziny.  Prosimy, aby uczestnicy mieli na sobie żółte elementy stroju (np. wianki z żonkili papierowych,  żółte kapelusze) i  transparenty nawiązujące do akcji Pola Nadziei. Po Marszu odbędzie się kwesta uliczna, z której całkowity dochód zostanie przeznaczony na działalność Hospicjum Stacjonarnego im. Bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Rozpocznijmy naszą akcję uroczyście i radośnie, tak by Kielczanie usłyszeli o Polach Nadziei i Hospicjum.

Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres mailowy: JLIB_HTML_CLOAKING   lub tel.: Jolanta Kowalik – 784532509, Anna Kramarz – Sańpruch – 882064387.