AK  TU ALNOŚCI:

Zapisy do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie

Niepubliczne Przedszkole Caritas w Kajetanowie prowadzi zapisy na rok szkolny 2015/16. Placówka przeznaczona jest dla dzieci w wieku 2,5 - 5 lat. Zajęcia edukacyjne prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną w oparciu o podstawę programową zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Dodatkowo organizowane są zajęcia z języka angielskiego, rytmiki i religii. Przedszkole usytuowane jest w sąsiedztwie Parafii Matki Bożej Częstochowskiej w Kajetanowie w spokojnym, bezpiecznym miejscu z dogodnym dojazdem z północnej części Kielc i gmin sąsiednich. Placówka dysponuje bardzo dobrą bazą lokalową z przyjaznymi dla dzieci salami i placem zabaw. Dzieci mają zapewnione wyżywienie (śniadanie, obiad i podwieczorek). Przedszkole czynne jest w godzinach 6.30-16.30.

Szczegółowe informacje: Niepubliczne Przedszkole Caritas, Kajetanów 126A, 26-050 Zagnańsk, tel. 41-343-33-74.

W dniu 22 października do naszego przedszkola przyjechał teat „Art - Re” z Krakowa, prezentując spektakl pt: „Dwie Dorotki”. Przedstawienie miało charakter interaktywny i dzieci razem z aktorami mogły czynnie uczestniczyć w występie.  Dzieci nauczyły się jak ważne jest pomaganie innym.

W dniu 23 września nasze przedszkole odwiedziła Pani Jesień. Przyniosła dzieciom kosz z darami: owoce z sadu, warzywa z ogródka, kolorowe liście z lasu i korale jarzębiny. Maluchy chętnie bawiły się z gościem, uczyły nowych piosenek i wierszyków. Pani Jesień zaprosiła ich do wspólnego tańca. Spotkanie zakończyło się degustacją soczystych jesiennych owoców.

Niepubliczne Przedszkole Caritas powstało w 2011 roku otrzymując status placówki oświatowej, pozytywną opinię Komendanta Państwowej Straży Pożarnej, Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Kielcach.

Wychodząc naprzeciw potrzebom środowiska lokalnego oraz Państwa oczekiwaniom stworzyliśmy placówkę, w której priorytetem jest dobro i wszechstronny rozwój dziecka.

Niepubliczne Przedszkole Caritas zaprasza dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat.

NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE CARITAS
  Kajetanów 142 b
26-050 Zagnańsk
tel. 41 343 33 74