Dziś: 6 Czerwiec 2020    |    Imieniny: Dominika, Laura, Norbert

Zakończenie naboru w konkursie Laudato Si’

W piątek, 15 maja zakończył się nabór wniosków konkursowych prowadzonych w ramach projektu „Ekologia integralna encykliki Laudato si’ w działaniu wspólnot Caritas i społeczności lokalnych”, realizowany przez Caritas Polska i Caritas Diecezji Kieleckiej.

W ramach konkursu „Inicjatywy ekologiczne Szkolnych Kół Caritas Diecezji Kieleckiej w roku 2020” złożono 13 wniosków na łączną kwotę 53 073,00 zł. Wnioski, które wpłynęły do oceny pochodzą od podmiotów (wg kolejności zgłoszeń): Szkoła Podstawowa im. M. Konopnickiej w Gnojnie, Szkoła Podstawowa im. Św. Franciszka z Asyżu w Poskwitowie, Szkoła Podstawowa nr 39 im. Stanisława Moniuszki w Kielcach, Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Brzezinach, Szkoła Podstawowa w Rudzie Strawczyńskiej, Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Mniowie, Szkoła Podstawowa w Promniku, Zespół Szkół Ekonomicznych im. Langiewicza w Kielcach, Fundacja Instytut Białowieski, Szkoła Podstawowa nr 33 Ignacego Jana Paderewskiego w Kielcach, Szkoła Podstawowa im. Orląt Lwowskich w Nowinach, Zespół Szkół Informatycznych im. gen. Józefa Hauke Bosaka w Kielcach, Zespół Placówek Oświatowych w Brzegach.

Natomiast w konkursie pn. „Inicjatywy ekologiczne Centrów Wolontariatu Caritas w roku 2020” wpłynął 1 wniosek w diecezji kieleckiej.

Dziękujemy wszystkim wnioskodawcom za zaangażowanie i pracę włożoną w przygotowanie projektu. Życzymy powodzenia! Ogłoszenie wyników konkursu już 1 czerwca br.

Projekt „Ekologia integralna encykliki Laudato si’ w działaniu wspólnot Caritas i społeczności lokalnych”, realizowany przez Caritas Polska, został dofinansowany ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za treść artykułu odpowiada wyłącznie Caritas Polska.

realizowany przez Caritas Polska,
Za jego treść odpowiada wyłącznie Caritas Polska.