Dziś: 6 Czerwiec 2020    |    Imieniny: Dominika, Laura, Norbert

Tydzień Laudato Si! – zaproszenie na ciekawe wydarzenia

W związku z 5-leciem ukazania się encykliki Laudato Si’ w dniach 16–23 maja będziemy obchodzić Tydzień Laudato Si. W imieniu papieskiej Dykasterii ds. Integralnego Rozwoju Człowieka oraz całej społeczności Światowego Ruchu Katolików na Rzecz Środowiska zapraszamy do uczestnictwa w międzynarodowych webinariach. Są one niepowtarzalną okazją do: pogłębienia swojej duchowości, zdobycia praktycznej wiedzy na temat ekologicznych wyzwań, przed którymi stoimy, uczenia się od najbardziej inspirujących liderów chrześcijańskiej ekologii z całego świata.

Jest to okazja, aby na żywo wysłuchać takich mówców jak  o.Joshtrom Isaac Kureethadam z Dykasterii ds. Integralnego Rozwoju Człowieka czy dr Mary Evelyn Tucker z Yale University. Wszystkie webinaria będą na żywo tłumaczone na język polski oraz nagrywane. Na wszystkie webinaria obowiązuje REJESTRACJA.

Aktualny program webinariów:

• Poniedziałek 18 maja godz. 14:00  - wprowadzenie do Tygodnia Laudato si’ (o.Joshtrom Kureethadam)
  • Wtorek 19 maja godz. 15:00  - eko-duchowość (Mary Evelyn Tucker)
  • Środa 20 maja godz. 15:00 - zrównoważony rozwój (Yeb Saño)
  • Środa 20 maja godz. 17:00 - rzecznictwo
  • Piątek 22 maja godz. 15:00 - działania społeczne

Wszelkie aktualne informacje znajdują się na stronie Tygodnia Laudato si', na której można zarejestrować udział w obchodach Tygodnia Laudato Si' (indywidualnie lub jako parafia/instytucja), a także znaleźć wszystkie wydarzenia odbywające się w ramach Tygodnia Laudato Si'.

Tutaj znajdziecie Państwo specjalne nagranie od Papieża Franciszka, który zaprasza do uczestnictwa w obchodach Tygodnia Laudato Si' oraz krótkie video promocyjne tej inicjatywy.