Dziś: 6 Czerwiec 2020    |    Imieniny: Dominika, Laura, Norbert

W Proszowicach pamiętają o Osobach Niepełnosprawnych

5 maja obchodzimy Europejski Dzień Walki z Dyskryminacją Osób Niepełnosprawnych.W tym dniu szczególnie ciepło wspominamy naszych podopiecznych, którzy w tym trudnym dla wszystkim czasie nie mogą na razie uczestniczyć w zajęciach w ŚDS w Proszowicach. Dzień, w którym myślimy o osobach niepełnosprawnych przypomina nam o tym, z jakimi barierami muszą się niejednokrotnie borykać w codziennym życiu i jak często spotykają się z niezrozumieniem ze strony innych ludzi.

Życzymy wszystkim naszym podopiecznym dużo zdrowia i wytrwałości w przezwyciężaniu życiowych trudności i tego, by wokół siebie spotykali tylko i wyłącznie dobrych i życzliwych ludzi. A my w tym nietypowym czasie, pomimo trudności, zapewniamy, że pamiętamy codziennie o wszystkich naszych uczestnikach. Staramy się kontaktować z nimi, by zapewnić wsparcie emocjonalne, oferujemy pomoc żywnościową i rzeczową, a ponadto dostarczamy zróżnicowane materiały terapeutyczne do samodzielnej pracy w domach.

Cieszą nas Wasze wspaniałe prace, dobre słowa kierowane do nas i Wasze zapewnienia, że tęsknicie za nami i czekacie na jak najszybszy powrót. My też zapewniamy, że pamiętamy i tęsknimy za Wami!

Galeria ostatnich prac naszych podopiecznych.