Dziś: 18 Luty 2020    |    Imieniny: Konstancja, Maksym, Bernadeta

Festiwal Kolęd w Miechowie

W dniu 23 stycznia 2020 r.  w Centrum Kultury i Sportu  w Miechowie odbył się VIII Festiwal Kolęd i Pastorałek Środowiskowych Domów Samopomocy Województwa Małopolskiego. Organizatorem imprezy był Środowiskowy Dom Samopomocy z Miechowa działający w Zespole Placówek Opiekuńczo-Leczniczych Caritas Kieleckiej.

Placówka ta wspiera osoby niepełnosprawne i ich rodziny, przyczyniając się do poprawy funkcjonowania w środowisku poprzez rozwijanie umiejętności radzenia sobie z problemami życiowymi.

W Festiwalu wzięło udział  około 200 osób z 18 Środowiskowych Domów Samopomocy z województwa małopolskiego. Każda osoba występująca podczas konkursu otrzymała  nagrody rzeczowe, natomiast  zwycięzcy i wyróżnieni - pamiątkowe puchary ufundowane przez Burmistrza Gminy i Miasta Miechowa oraz paczki rzeczowe.

Wręczono również nagrodę dla ośrodka, który zaprezentował najlepsze przebranie. Na zakończenie uczestnicy skorzystali z gorącego posiłku oraz słodkiego poczęstunku.