Dziś: 18 Luty 2020    |    Imieniny: Konstancja, Maksym, Bernadeta

Kurs wychowawcy wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza na „Kurs wychowawcy wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia opiekunem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp. Kurs odbędzie się w dniach 7, 14, 21, 28 marca 2020 roku w godzinach 8.00-15.00 w Centrum Integracji Społecznej w Kielcach na ul. Wesoła 54.

Zachęcamy do zapoznania się z opiniami naszych wolontariuszy na temat kursu i kolonii Caritas:

„Nie ma nic piękniejszego niż uśmiech i radość dzieci, którym poświęcasz czas na koloniach! A jeśli przy tym poznajesz wspaniałych, życzliwych ludzi, którzy stają się dla Ciebie bliscy – to wybór jest prosty i oczywisty – kolonie Caritas! Taka jest moja historia kolonii w dużym skrócie” Marcin

„Kurs wychowawcy był dla mnie poszerzeniem kwalifikacji związanych z moim kierunkiem studiów, a okazał się początkiem wielkiej przygody. Poznałam wielu wspaniałych wychowawców, z którymi do dziś utrzymuje kontakt,  a także podopiecznych, na myśl o których pojawia się uśmiech na mojej twarzy. Dzięki koloniom zyskałam nie tylko przyjaciół, ale także miłość. Gdyby nie kurs, dziś byłabym innym, smutnym człowiekiem, bez pasji i przyjaciół.” Dorota

Zapisy na kurs odbywają się w Diecezjalnym Centrum Wolontariatu przy Caritas Diecezji Kieleckiej, ul. Mała 17/3, kom. 664 031 039 (liczba uczestników ograniczona).

Uczestnikami kursu mogą być wyłącznie osoby pełnoletnie, które ukończyły szkołę średnią i mają predyspozycje do pracy wychowawczej z dziećmi i młodzieżą.

Zachęcamy do uczestnictwa w kursie.