Dziś: 26 Luty 2018    |    Imieniny: Bogumił, Aleksandra, Mirosława

Zimowy czas w Zakopanem

Już po raz piąty Caritas Diecezji Kieleckiej zorganizował zimowisko dla dzieci. Wzięło w nim udział 47 uczestników z powiatu buskiego zrekrutowanych przez Stowarzyszenie „Razem Dzieciom”. Kadrę wypoczynku w Zakopanem stanowili nasi niezawodni wolontariusze.

czytaj całość ...Zimowy czas w Zakopanem

Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem

Caritas Diecezji Kieleckiej informuje, iż w dniach 19 – 24  lutego br. Ośrodek Pomocy dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem przy Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach, ul. Urzędnicza 7b, organizuje Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem. W ten sposób włączamy się w akcję Ministerstwa Sprawiedliwości, która ma na celu zwrócenie uwagi na potrzeby i prawa osób pokrzywdzonych przez różnego rodzaju przestępstwa.

czytaj całość ...TPOPP 19 - 25 lutego 2018

Zachęcamy do podjęcia Jałmużny Wielkopostnej

Jałmużna Wielkopostna to kampania społeczna, której celem jest zwrócenie uwagi na problemy ludzi chorych i cierpiących wieloraką biedę związaną ze starością, niepełnosprawnością, odrzuceniem. W tym roku akcja prowadzona jest pod nazwą "Dar Juniora dla Seniora". Chcemy budzić w sumieniach obowiązek pomocy tej grupie potrzebujących. Osoby starsze, niepełnosprawne i chore mają takie samo prawo do szczęścia jak osoby zdrowe.

czytaj całość ...Zachęcamy do podjęcia Jałmużny Wielkopostnej

Modlitwa i konferencja w kieleckim Hospicjum

Kilkadziesiąt osób wzięło udział w uroczystościach związanych z XXVI Światowym Dniem Chorego, które odbyły się 13 lutego 2018 r. w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.  Obchody rozpoczęły się Eucharystią w kaplicy hospicyjnej, której przewodniczył biskup Andrzej Kaleta. Uczestnicy modlili się w intencji chorych oraz wszystkich, którzy wśród nich posługują.

czytaj całość ...Modlitwa i konferencja w kieleckim Hospicjum

Dzień Chorego w Piekoszowie

Światowy Dzień Chorego 11 lutego 2018 r. w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie świętowali wspólnie przebywający w Domu Pomocy Społecznej, Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej, Zakładzie Opiekuńczo Leczniczym, lokalach aktywizujących oraz osoby niepełnosprawne, ich rodziny i wolontariusze z Kielc, Suchedniowa i okolicy, związani  z działalnością Domu.

czytaj całość ...Dzień Chorego w Piekoszowie

Page 1 of 110