Dziś: 28 Wrzesień 2016    |    Imieniny: Marek, Wacław

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Trwa nabór do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

O Miłosierdziu na spotkaniu opiekunów SKC

W środę 21 września 2016 roku w Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach odbyło się spotkanie opiekunów Szkolnych Kół Caritas Diecezji Kieleckiej. Wzięło w nim udział 35 katechetów, pedagogów, wychowawców ze szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół średnich. Spotkanie poprowadził ks. Krzysztof Banasik, z-ca Dyrektora Caritas Diecezji Kieleckiej.

czytaj całość ...O Miłosierdziu na spotkaniu opiekunów SKC

Wyjazd integracyjny z Proszowic nad Morze Bałtyckie

W dniach 12 - 17 września miał miejsce wyjazd integracyjny uczestników projektu „Architekci marzeń” nad polskie morze do Darłówka. Podczas pobytu uczestnicy zwiedzili Darłówko, spacerując po molo, a z latarni morskiej mogli podziwiać piękną panoramę miasta i morza.

czytaj całość ...Wyjazd integracyjny z Proszowic nad Morze Bałtyckie

Nagroda „Czyste serce” dla Caritas Diecezji Kieleckiej

Dnia 16 września br. w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach Wojewoda Świętokrzyski Agata Wojtyszek i Sebastian Chwałek, Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych, wręczyli statuetki „Czyste serce” osobom i instytucjom propagującym życie wolne od uzależnień.

czytaj całość ...Nagroda „Czyste serce” dla Caritas Diecezji Kieleckiej

Integracyjne wyjazdy podopiecznych ŚDS w Sędziszowie

Dnia 8 września br. pracownicy oraz podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy w Sędziszowie udali się do Mniowa na zaproszenie tamtejszego ŚDS-u. Na stadionie Klubu Sportowego Victoria Mniów odbyło się spotkanie integracyjne. Wspaniała pogoda pozwoliła spędzić czas na świeżym powietrzu.

czytaj całość ...Integracyjne wyjazdy podopiecznych ŚDS w Sędziszowie

Konferencja szkoleniowa dla opiekunów SKC

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza opiekunów Szkolnych Kół Caritas na konferencję szkoleniową, która odbędzie się w Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach w dniu 21 września 2016 r. Tematem wiodącym będzie: „Miłosierdzie na rzecz osób zagrożonych wykluczeniem społecznym”.

czytaj całość ...Konferencja szkoleniowa dla opiekunów SKC

Page 1 of 70

• zielen.jpg
  • cebule.JPG
  • biedronka.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

We have 5 guests and no members online