Dziś: 25 Sierpień 2016    |    Imieniny: Luiza, Patrycja, Ludwik

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Trwa nabór do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Rusza akcja „Tornister Pełen Uśmiechów”

Caritas Diecezji Kieleckiej przed inauguracją nowego roku szkolnego organizuje pomoc dzieciom w ramach ogólnopolskiej akcji „Tornister Pełen Uśmiechów”.

czytaj całość ...Rusza akcja „Tornister Pełen Uśmiechów”

Zespół Placówek Caritas w Proszowicach realizuje projekt „Artyści marzeń”. Celem zadania jest umożliwienie osobom z zaburzeniami psychicznymi, a także ich rodzinom przezwyciężenie trudnych sytuacji życiowych pojawiających się zwłaszcza w związku z wykluczeniem społecznym tej grupy.

czytaj całość ..."Architekci marzeń" - warsztaty aktywizujące dla osób z zaburzeniami psychicznymi

Biskup Jan Piotrowski odwiedził niepełnosprawnych w Piekoszowie

16 sierpnia br. bp Jan Piotrowski odwiedził uczestników turnusu rehabilitacyjnego w Piekoszowie. W świetlicy Domu dla Niepełnosprawnych wspominano historię wczasorekolekcji zainicjowanych w 1980 r. przez  Sługę Bożego ks. Wojciecha Piwowarczyka.

czytaj całość ...Biskup Jan Piotrowski odwiedził niepełnosprawnych w Piekoszowie

Marszałek Senatu z wizytą na koloniach w Kaczynie

W piątek, 5 sierpnia br,  miało miejsce wyjątkowe wydarzenie. Pan Stanisław Karczewski - Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej odwiedził  dzieci i młodzież wypoczywające na kolonii letniej w Ośrodku Wypoczynkowym w Kaczynie. Koloniści pochodzą z rodzin polonijnych z Grodna na Białorusi oraz z rodzin diecezji kieleckiej.

czytaj całość ...Marszałek Senatu z wizytą na koloniach w Kaczynie

Proszowice: Grupa „Vtorek Band” w Ogrodzie Biblijnym podczas ŚDM 2016

Dnia 27 lipca Ogród Biblijny w Proszowicach odwiedziła międzynarodowa grupa Gospel-Rock „Vtorek Band” pod przewodnictwem Dyrektora Fr. Krzysztofa (Kristof) Wtorka.

czytaj całość ...Proszowice: Grupa „Vtorek Band” w Ogrodzie Biblijnym podczas ŚDM 2016

Page 1 of 68

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg
  • zielen.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

We have 23 guests and no members online